In het kader van het tweejarig bestaan staat komende week in het thema van: eten! Elke dag vind je op de blog een nieuw recept van de gerechten die we als redacteuren gemaakt hebben voor onze kumpulan op 23 april. Alle gerechten die we daar gemaakt hebben, zijn onze favoriete Indische gerechten. Hierbij recepten 1 en 2: Ikan Bumbu Bali en Sambal Goreng Boontjes.

Ikan Bumbu Bali

Alles moet op gevoel, dus ik heb er geen hoeveelheden bij gezet.

Ikan bumbu bali (foto: www.papaya.nl)

Ingrediënten
– Ikan (lekkerbekjes of kibbeling)
– Bawang
– Bawang Putih
– Lombok Merah
– Laos
– Serah
– Daun Jeruk Purut
– Daun Salam
– Ketjap

Bereidingswijze
– Snij de bumbu (bawang, bawang putih en lombok merah) fijn;
– Doe de bumbu met de daun jeruk purut, daun salam, laos en serah in een wajan met voorverwarmde olie;
– Roer het mengsel tot de bawang een bruin randje heeft;
– Giet een klein glaasje water erbij en dan wat ketjap;
– Doe de ikan erbij;
– Laat alles een tijdje sudderen.

Sambal Goreng Boontjes

Sambal goreng boontjes (foto: http://lotfr.com)

Ingrediënten
– Sperzieboontjes
– Udang
– Bawang
– Bawang Putih
– Lombok Merah
– Laos
– Tahu
– Tempeh
– Peteh bonen
– Trassi
– Zout
– Santen

Bereidingswijze
– Dop de boontjes, was deze in een vergiet en laat dit vervolgens uitlekken;
– Maak de bumbu door de lombok merah, bawang, bawang putih fijn te snijden;
– Verwarm olie in een koekenpan;
– Voeg de bumbu toe;
– Snij de laos fijn en voeg deze samen met de peteh bonen toe;
– Voeg de boontjes toe;
– Voeg een glas water toe en wat zout;
– Laat het geheel nu sudderen en snij de tahu en tempeh in blokjes;
– Voeg de tahu en tempeh toe en zorg dat het water kookt;
– Verlaag het vuur als het water kookt en voeg de udang toe;
– Doe de santen erbij;
– Voeg als laatste de santen toe;
– Laat het geheel ongeveer 10 minuten nasudderen.

En al…